"ТАЙНАТА НА СЪНЯ"

Разпечатай
Преводач от немски Габриела де Лука
Тайната на съня
Цена:
17,00 лв
Описание

Професор Доктор Александер Борбели, роден през 1939 г. в Будапеща, е унгарско-швейцарски фармаколог и един от водещите специалисти в света по проблемите на съня. Завършва медицина в Цюрихския университет, след което работи две години в Масачузетския технологичен институт в Кеймбридж (САЩ). Оглавявайки след това малка изследователска група в Цюрих, за кратко време той постига блестящи научни резултати. Това му донася признанието и славата на един от най-авторитетните учени в областта на изследването на съня, за което получава много национални и международни награди.

Книгата му „Тайната на съня” е много увлекателна за интересуващите се неспециалисти, а и особено важна за специалистите. В нея авторът разглежда редица въпроси, свързани със съня: Какво може да се открие в лабораторията за сън? Как функционира нашето тяло по време на съня? Има ли център на съня в мозъка и специфично „сънно вещество”? Каква е връзката му с биологичните ритми и с „вътрешния часовник”? Кои хора са ранобудници и кои- „нощни птици”? Безсънието болест ли е и какви пътища към по-добър сън има освен многобройните сънотворни средства? Как спят животните?...

Отговорите на тези, а и на още много други въпроси, които ни вълнуват във връзка със съня, ще открием в тази изключително интересна книга.