капсули Витал Плюс

Разпечатай
Полиненаситените мастни киселини са важни за поддържането на здраво сърце, стави, кости и много други телесни функции, включително и добър метаболизъм. Съвременният живот не винаги ни позволява чрез храната да си осигурим това, от което се нуждаем.
Комплексът от ненаситени мастни киселини, влизащ в състава на Витал гарантира, че получаваме тези мастни киселини, от които наистина се нуждаем. Над 98% от съставките са органично отгледани.
Цена:
32,58 лв
Описание

Състав(активни вещества) на 1 капсула: концентрат от масло на сьомга 500 мг, в т.ч. минимум 30% полиненаситени мастни киселини ОМЕГА-3: ейкозапентаенова киселина (ЕПК - 18%) - 90 мг, декозахексаенова киселина (ДХК - 12%) - 60 мг.

Предназначение и начин на употреба:

УНГ, дихателни пътища, бял дроб.

Полиненаситените мастни киселини спомагат за облекчаване на оплакванията от възпалителен и/или алергичен произход, стимулират регенеративните процеси и влияят положително на имунната защита.

Препоръчва се за профилактика и лечение на УНГ и дихтелни инфекции.

Сърце и кръвоносни съдове.

Полиненаситените мастни киселини способстват за по-доброто усвояване на калция и магнезия от клетките и за по-лесното преминаване на тези минерали през клетъчните мембрани; понижават нивото на холестерола и на триглицеридите в кръвта; намаляват кръвната съсирваемост и вискозитета на кръвта; спомагат за подобряване на сърдечно – съдовата дейност и възпрепятстват атеросклеротичните промени на артериите.

Подходящ при повишен кръвен холестерол, при високо кръвно налягане, при сърдечно – съдови и мозъчно – съдови заболявания.

Храносмилателна система.

Полиненаситените мастни киселини спомагат за облекчаване на оплакванията от възпалителен произход и стимулират регенеративните процеси.

Подходящ за профилактика и лечение на язвена болест и на гастрит.

Жлъчно – чернодробна система

Полиненаситените мастни киселини имат силен противовъзпалителен ефект и нормализират мастната обмяна.

Намира приложение при жлъчно-каменна болест с холестеролови камъни (холлелитиаза) и/или при възпаление на жлъчния мехур (холецистит).

Опорно-двигателна система.

Полиненаситените мастни киселини упражняват силно противовъзпалително действие и така спомагат за облекчаване на оплакванията от болки и чувство за скованост в ставите. Подобряват усвояването на калция и магнезия от клетките и съдействат за правилното ремоделиране на костта.

Използва се при възпалителни и дегенеративни ставни заболявания (артроза, артрит, подагра и др) и при костни увреждания (счупвания, остеомиелит, остеопороза и др.)

Ендокринна система и обмяна на веществата.

Полиненаситените мастни киселини способстват за по-доброто усвояване на калция и магнезия от клетките, и по-лесното преминаване на тези минерали през клетъчните мембрани; спомагат за подобряване на обмяната на веществата, понижават нивото на холестерола и на триглицеридите в кръвта;

Подходящ при повишен холестерол в кръвта, при захарен диабет, инсулинова резистентност, подагра и при склонност към затлъстяване.

Алергия

Полиненаситените мастни киселини спомагат за облекчаване алергичното възпаление.

Използва се за профилактика и лечение на всякакви алергични състояния и заболявания (сенна хрема, бронхиална астма, алергия към домашен прах и плесени, хранителни алергии, алергични кожни проблеми и др.).

Нервна система, психика, емоции

Полиненаситените мастни киселини са основни структурни единици на мембраните на мозъчните клетки.

Препоръчва се за подобряване на мозъчната дейност, за повишаване на способността за концентрация и запаметяване, както и при заболявания и увреждания на мозъка.

Очи

Полиненаситените мастни киселини са основни структурни единици на мембраните на очната ретина.

Полезен за подобряване на зрението и при заболявания, увреждащи ретината (диабет, хипертония и др.).

Кожа.

Полиненаситените мастни киселини спомагат за облекчаване на оплакванията от възпалителен и/или алергичен произход и стимулират регенеративните процеси.

За профилактика и лечение на: суха, свръхчувствителна и възпалена кожа, алергични дерматити, уртикария, невродермит, псориазис, трофични язви.

За регенериране и успокояване на кожата след травми и изгаряне;  

За повишаване защитните свойства на епидермиса.

Бременност

Полиненаситените мастни киселини проникват през плацентата, осигурявайки пълноценно развитие на централната нервна система на плода.

Противопоказания: индивидуална непоносимост към ингредиентите.

Употреба: За възрастни: по 1-2 капсули 3 пъти дневно по време на хранене.

Препоръчва се употребата на продукта да продължи от три(3) до шест(6) месеца.

За деца:от 2 до 6 год. – по 1 капсула дневно, по време на хранене; от 6 до 12 год. – по 1 капсула, 2 пъти дневно, по време на хранене; след 12 год. - по 1 капсула, 3 пъти дневно, по време на хранене

Опаковка: 60 капсули; нето тегло 42,00 гр.