Пон-Съб: 9:30 до 17:30

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ БРОНХИАЛНА АСТМА И ХРОНИЧЕН СИНУЗИТ

ПЪРВИ ПРЕГЛЕД ПОВОД ЗА КОНСУЛТАЦИЯТА
Ш.В., на 57 г., посещава за пръв път кабинета на 28.01.2002 г. по повод на хроничен двустранен фронтален синузит ( доказан рентгенологично ) и бронхиална астма. В момента на посещението е на лечение със “Симбикорт” ( комбинация на кортикопрепарат и бета-агонист ) – по едно впръскване дневно.


Преглед на различните системи.
Храносмилателна система. Апетитът е добър, с предпочитания за сладки храни. Няма оплаквания от страна на храносмилателната система. Чревната функция е нормална.
УНГ система. Относително чести инфекции на горните дихателни пътища.
Алергии. В детството страдал от сенна хрема.
Глава. Без особености.
Дихателна система. Бронхиална астма, изразяваща се основно с нощен задух и свиркане на дишането.
Сърдечносъдова система – без особености.
Уринарна система – без особености.
Кожа. Кожата е суха, с нормално изпотяване. Често в различни участъци на тялото се образуват червени петна, които са силно сърбящи. Не е установено какво ги провокира.
Генитална система – без особености.
Опорно-двигателен апарат – без особености.
Обща чувствителност. Предпочита умерени температури. Влагата не влияе на заболяването. Същото важи и за морския и планинския климат.
Нервна система. Когато няма задух сънят е добър. Уравновесен, силен характер. Няма страхове и фикс идеи. Абсолютен оптимист. Търсене на утеха при проблеми – не винаги.
Клиничен преглед.
Вътрешен статус – без особености в момента на прегледа.
Ръст - 190 см., тегло – 90 кг.
Назначено хомеопатично лечение.
“Пумон хистамин” в разреждане 15 СН – по 5 гранули сутрин.
“Туя окциденталис” в разреждане 15 СН – по 5 гранули преди обяд, на четни дати.
“Силицеа” в разреждане 15 СН по 5 гранули преди обяд на нечетни дати.
“Арсеникум албум” в разреждане 15 СН – по 5 гранули преди вечеря.
“Сулфур” в разреждане 30 СН – по 10 гранули в неделя.
“Купрум металикум” в разреждане 9 СН – при нужда ( пристъп на задух през нощта ).
Обсъждане.
“Пумон хистамин” е предписан, заради доказаното му свойство да уплътнява мембраните на клетките, отговорни за алергичната реакция ( базофили и мастоцити ). Това прави този хомеопатичен медикамент подходящ за лечение на всякакви алергични заболявания, особено на такива, засягащи дихателната система.
Основание за предписване на “Туя окциденталис” е фактът, че става въпрос за сикотизиране –хроничен синузит и бронхиална астма с многогодишна давност, която е наложила ежедневно лечение с кортикопрепарат и бетаагонист. Продължителният прием на тези медикаменти също е основание за предписване на “Туя окциденталис”.
“Силицеа”. Намира приложение във всички случаи, когато се касае за хронични или чести инфекции. Установено е, че продължителният прием на този медикамент стимулира дейността на макрофагите, а както знаем те са отговорни за имунната защита на организма.
“Арсеникум албум” е голям хомеопатичен медикамент за лечение на бронхиална астма, при която преобладава спазъмът на дихателните пътища и която се характеризира с чести нощни кризи на задух.
“Сулфур” е медикамент за чувствителния тип. Пациентът е силен, стеничен и оптимистично настроен, въпреки тежките хронични заболявания. Предпочитанията за сладко, алергичните моменти – сенна хрема в детските години, периодичната поява на червени и сърбящи петна върху кожата, сухотата на последната също потвърждават, че се касае за чувствителен тип “Сулфур”
“Купрум металикум” се използва често за премахване на спазъм на дихателните пътища, появяващ се през нощта или като следствие на физическо усилие или вдишване на студен въздух.
Следващият преглед на Ш.В. е на 13.05.2002 г. За изминалия период пациентът не е имал сериозни кризи на задух, а използването на “Симбикорт” е прекартил още в самото начало на лечението. Проблеми със синусите също не е имал. Не се е налагало приемането на “Купрум металикум”.
Пълното терапевтично повлияване на бронхиалната астма и на хроничния синузит се дължи на факта, че правилно са подбрани медикаменти както за чувствителния тип, така и за сикотизирането на пациента и за хронифицирането на заболяванията му. Едновременно с това са назначени хомеопатични лекарства, които повишават противоалергичната и имунната защита на организма. Не на последно място определена роля за успеха на лечението има и определянето на хомеопатичен медикамент, отговарящ на типа на протичане на бронхиалната астма и на нощното и влошаване.
Следващата схема на лечение за период от няколко месеца е:
“Пумон хистамин” в разреждане 15 СН – по 5 гранули сутрин.
“Арсеникум албум” 15 СН – по 5 гранули вечер.
“Туя окциденталис” 30 СН – по 10 гранули 1-ва и 3-та сряда от месеца.
“Силицеа” 30 СН – по 10 гранули 2-ра и 4-та сряда от месеца.
“Сулфур” 30 СН – по 10 гранули в неделя.

Всичко за Хомеопатията на едно място

Научете как действа Хомеопатията и всичко за Хомеопатичните лекарства

Нашите специалисти

Нашите специалисти имат дългогодишен опит и индивидуален подход към всеки пациент

Д-р МАРИЯН ИВАНОВ

Основател и Собственик, Вътрешни болести

Специалист по вътрешни болести. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия.

Д-р Даринка Русева

Вътрешни болести, Физиотерапия и рехабилитация, Хомеопатия NLS диагностика "Биоплазма" - Биоскенер

Работила в детско и вътрешно отделение на Районна болница Ботевград, кардиологично и физиотерапевтично отделение в санаториум МВР гр. Банкя.

Д-р Надежда Гурянова

Вътрешни болести Рефлексотерапия, Хомеопатия и Рейки терапия

Д-р Надежда Гурянова е завършила в Русия средно медицинско образование със специалност акушерство физиотерапия и масаж.

Д-р Райна Жейнова

Детски болести, Хомеопатия

Д-р Райна Жейнова еспециалист по детски болестиот 1996 г.. Работила е като участъков педиатър в гр. Търговище в продължение на 13 години

Диляна Велчева

Аурадиагностика

Диляна Велчева е специалист по аурадиагностика, завършила курс на обучение към Украинската школа "Ауралайф".Икономист по образование

Росица Тончева

Магистър по здравословно и диетично хранене

Росица Тончева Тончева е магистър по здравословно и диетично хранене с опит в тази област повече от 30 години.

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД

„МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД

Благодарение на осигурената от ЕС финансова помощ „МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД успява да запази служителите си – лекари и персонал и дори да наеме

ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР

ИСКАТЕ ДА НАПРАВИТЕ ИЗНЕНАДА?!

Приятна, Нестандартна, Запомняща се

Подарете ПОДАРЪЧЕН СЕРТИФИКАТ „ФИТОЛЕК” – една оригинална и модерна идея, чрез която да доставите удоволствие на Ваш близък, приятел, колега или дете, като ги накарате да се почувстват отпочинали и пълни с енергия. И най - важното - ще им подарите здраве и ще повишите качеството им на живот!

Прочети повече

Какво казват пациентите за нас


Повече от половин година посещавам медицинския център и съм много доволна. Всички тук са много внимателни и са големи специалисти. Бях много зле с нервната система, имах такива симптоми и нервни кризи, който ме караха да мисля, че всеки момент ще умра. Бях отчаяна и изпаднала в депресия. Благодарение на д-р Мариян Иванов всичко...
Боряна Цветкова - София

Д-р Иванов е вълшебник! Той лекува с едни малки зрънца които вършат вълшебство. Аз съм възрастна жена на 69 г. и от дълги години страдам от алергия. Последните  10 месеца алергията ме притисна много жестоко. Всеки един Божи ден в обриви, сърбежи по цялото тяло с главоболие и безсъние. Но съм имала късмет да попадна на лечението на...
Надежда Минева

Дъщеря ми Симона е на 5 г. и половина. Преди да дойдем при д-р Мариян  Иванов тя боледуваше по два пъти всеки месец и много често се налагаше да пие антибиотици. Откакто се лекуваме  с хомеопатия тя разреди боледуванията и вече се разболява един до два пъти в годишно. БЛАГОДАРЯ!!!
Светла Иванова

Със сина ми идваме при д-р Иванов от 5 години. Пред антибиотиците, инжекцийте и "Вентолин" за алергия и астма избрахме хомеопатичните препарати и опита на д-р Мариян Ианов в комбинирането им. Благодарна съм за знанията, които е придобил и които с такава лекота прилага. Нека Господ да му дава здраве, дълъг живот и нови...
Ани, Ангел и Александър Томови

Благодарение на грижите и отношението на д-р Угринова, животът отново може да е прекрасен! Благодаря на целия екип на Фитолек, който винаги ме кара да се чувствам специална и важна. Благодаря, че Ви има! 05.07.2013 г
Надежда Стойлкова - София

До 1 г. на сина ми Никола бяха поставени най-различни диагнози - алергия към белтъка на краве мляко, атопичен дерматит и др.. След започване на хомеопатичното лечение, кожата на детето се изчисти, то не повръща и вече не спазваме никаква диета.
Рафаела Жекова

  Огромни благодарности и поклон пред д-р Гурянова! В пълния смисъл на думата тя спаси моята дъщеря Гергана. Загрижеността, професионализмът с точно поставената диагнозата помогнаха на дъщеря ми. Сърдечно БЛАГОДАРЯ!!! Албена Христова, майка на Гергана Тонева 26.04.2014 г  
Албена Христова

В лицето на д-р Русева срещнах ЧОВЕКА!!! И ДОКТОРА!!! Благодаря Ви от сърце!!! 16.08.2014 г гр. Тервел    
Mариана Костадинова

За мен д-р Иванов е образец за лекар! С познанията и вниманието което получава всеки негов пациент. Винаги съм разбирала "личен лекар", като израз да означава лекар, които може да подържа тялото и духът ти здрави, това за мен е мерило за добър лекар. Д-р Иванов благодаря че те има и ми даваш толкова вяра, че нещата могат да бъдат...
В. Георгиева - София

Благодарим на д-р Мариян Иванов за доброто отношение и отличните познания в  областите с които се занимава и за доброто което прави на хората, търсещи помощ! С най-искрени благодарности и поздравления!
сем. Добреви

  Здравейте Д-р Иванов, Все се каня да напиша мейл, с който да Ви благодаря и все не намирах време до днес, за което съжалявам. Бих искала да благодаря от името на цялото ми семейство за грижите и вниманието, с което дарявахте майка ми–Милка Трайкова - Петрова, която живя 7 години и се бори с онкологично заболяване. Искам да...
Евелина

За мен , д-р Надежда Гурянова е рядко срещан специалист в България. Тя има прекрасна медицинска подготовка, успоредно с това  е и перфектен хомеопат.Непрекъснато се усъвършенства, посещавайки различни курсове и семинари. Всичко това й помага да се справя и с най-заплетените случаи в своята практика. Отзивчивостта й е...
Цвете Стоянова, гр. София

„Посещавам МЦ „Фитолек" от 2006 г. Обърнах се за помощ към д-р Мариян Иванов, тъй като дъщеря ни, която тогава беше на 1 година и половина, боледуваше често и за съжаление обикновените вирусни инфекции се развиваха бързо в бактериални и се налагаше антибиотично лечение. Благодарение на грижите на д-р Иванов тя започна да...
Катя Казанджиева

Синът ми бе с поставена диагноза бронхиална астма от 3 годишната си възраст. Посещаваме д-р Мариян Иванов от 4 г.. През всичките тези години детето разреди епизодите на кашлица и задух, няма нощни пристъпи и много рядко боледува. Мога да кажа, че е напълно оздравял. Благодаря!!!
Моника Павлова

Много сме доволни от д-р Иванов! Благодарим за вниманието и доброто отношение към нас! Карина Велибашева и мама Петя :)
Карина Велибашева
Прочети всички

Последните Новини от Нас

Разгледайте най-актуалното от Медицински Център "Фитолек"

17-07-2023

Пакет “Чакра Фитолек” за баланс на 7-те чакри

                                                                                                                                                                                                                Пълен набор чайове от серията “Чакра Фитолек” – 7 билкови чая, за балансиране на 7-те основни чакри на човека. Всеки чай включва билки,...
04-07-2023

Офталмо Фитолек за бистър поглед

Офталмо за бистър поглед Влияе благоприятно на сърдечно-съдовата дейност, кръвообръщението и...
04-07-2023

ФемоМакс Фитолек

  ФемоМакс Фитолек за Женско здраве Подобрява функцията на яйчниците и матката. Подкрепя нервно - хормоналното...
04-07-2023

Чай Грация Фитолек

ЧайГрация Фитолек- за Изящна Фигура   Чаят Грация Фитолек подобрява сърдечно-съдовата...

Нашите партньори

Запиши се за нашия бюлетин!

Научавай полезна здравна информация и бъди информиран първи за най-новите ни предложениия

  • Съглсен съм данните ми да бъдат запазени и използвани за получаване на бюлетин
  • Съгласен съм да получавам информация, свързана с дейността на медицинския център и на работещите в него медицински специалисти