Пон-Съб: 9:30 до 17:30

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ ЧЕСТИ РЕЦИДИВИРАЩИ ИНФЕКЦИИ НА НОСОГЛЪТКАТА

РЕЦИДИВИРАЛА ТРЕТА СЛИВИЦА

ХОМЕОПАТИЯ - ПЪРВИ ПРЕГЛЕД ПОВОД ЗА КОНСУЛТАЦИЯТА
Б. В. е на 7 години и е доведен за пръв път от майка си в кабинета на 17.Х.1998 г. по повод на чести рецидивиращи инфекции на носоглътката.


ВЪПРОСНИК СИСТЕМА ПО СИСТЕМА
Храносмилателна система. Добър апетит с предпочитания за пикантно. Няма проблеми от страна на стомашно-чревната система. Редовно ходене по голяма нужда.
УНГ система.
Чести инфекции на УНГ системата по повод на което е лекуван многократно с антибиотици. Прекарал няколко отита. Оперирана 3-та сливица, но през 1995 г. тя рецидивирала отново. Почти непрекъснато стичане на секрети назад към гърлото.
Глава. Рядко се оплаква от болки в челото, без да може да се посочи провокираща причина.
Дихателна система. Чести бронхити със спастични елементи. Прекарал две бронхопневмонии.
Сърдечно-съдова система. Без особености, установен функционален шум на сърцето.
Уринарна система. Без особености.
Кожа. Без особености, лесно изпотяване по тила и гърба.
Опорно-двигателна система. Без особености.
Обща чувствителност. Зиморничав, силно чувствителен към студ, но не обича и задушните помещения. Боледува и на море и на планина.
Нервна система. Добър и спокоен сън. Нервира се често, но рядко избухва. Обича компанията на възрастни хора. Много любознателен и пита за всичко. Обича да играе сам, а когато е в компания иска да бъде “тартор”.
КЛИНИЧЕН ПРЕГЛЕД
Тегло – 29 кг. при ръст 130 см ( висок за възрастта ). И от двете страни на вратлето се опипват “броенички” от лимфни възли – малки, плътни, неболезнени. Огромни сливици, които почти се допират една до друга. Стичане на жълтеникав секрет по задния свод на фарингса. Чисто везикуларно дишане, без прибавени хрипове.
ЛЕЧЕНИЕ
“Калкареа фосфорика” 9 СН – 5 гранули сутрин.
“Ликоподиум клаватум” 9 СН – 5 гранули вечер.
“Осцилококцинум” - по 1 флакон в сряда.
“Сулфур йодатум” 15 СН – 10 гранули 1-ва и 3-та неделя от месеца.
“Натриум муриатикум” 15 СН – 10 гранули 2-ра и 4-та неделя от месеца.
“Авиаре”15 СН – 10 гранули на първо число от месеца.
“Туберкулинум”– 10 гранули на 15 – то число от месеца.

ОБСЪЖДАНЕ
“Калкареа фосфорика” – дете с издължена конструкция, чести ринофарингити и отити, чести бронхити със спастична кашлица, трета сливица и увеличени лимфни възли, тилно изпотяване, чувствителност към студ.
“Ликоподиум” – непрекъснато стичане на секрети назад към гърлото, при дете, което често се нервира, но рядко избухва, което е много любознателно и обича компанията на възрастни, което е с авторитетно поведение и иска да бъде “тартор”, чувствителност към студ, но непоносимост към задушни помещения.
“Осцилококцинум” – системно предписване с профилактична цел при често боледуващи деца или възрастни.
“Сулфур йодатум” – рецидивиращи ринофарингити и бронхити със спастичен компонент, склонност към хипертрофия на сливиците и разрастване на 3 – та сливица, съпътствани от увеличение и уплътняване на шийните лимфни възли, силна чувствителност към студ, желание за пикантни храни.
“Натриум муриатикум” – на практика този медикамент често допълва действието на “Сулфур йодатум” по отношение на честите рецидивиращи инфекции на горните дихателни пътища със спастичен елемент, особено при деца, чувствителни към студ.
“Авиаре” – предписва се 1 или 2 пъти месечно за профилактика на чести отити.
“Туберкулинум” – предписва се 1 или 2 пъти месечно за профилактика на чести инфекции на горните дихателни пътища, особено когато са налице склонност към хипертрофия на сливиците и към разрастване на 3 – та сливица, увеличаване на шийните лимфни възли, тенденция към спастични прояви, рецидивиращи отити и свръхчувствителност към студ.

Второ посещение в кабинета на 24.ХI. 1998 г. Детето не е боледувало, а шийните лимфни възли са започнали да намаляват по размери, което направило впечатление и на майката. Налице е и намаляване на размерите на сливиците. Изчезнало е задното течение. Майката е толкова доволна от ефекта, че не иска да разреди приемите на медикаментите и дори ме моли за нещо допълнително, което да засили техния ефект. Прибавям “Силицеа” 15 СН по 5 гранули вечер, медикамент, който се ползва често при почти непрекъснати инфекции на носоглътката и на горните дихателни пътища, които отзвучават много бавно и много трудно .

Следващото посещение в кабинета е на 26.II. 1999 г. През изминалия период детето няколко пъти е имало хрема и леки проблеми с горните дихателни пътища, които обаче са отзвучали много бързо и не се е наложило майката да търси лекарска помощ. Тъй като вече не е необходимо да се приема “Ликоподиум”, той е изключен от схемата, а стабилизирането на състоянието позволява “Калкареа фосфорика” и “Силицеа” да се приемат през ден ( сутрин, съответно на четни и нечетни дати ). За сега седмичните и месечните медикаменти остават.

Следващият контролен преглед е на 24.III. 1999 г. Детето не е боледувало сериозно, въпреки че много от съучениците му по няколко пъти са отсъствали от училище по повод на дихателни инфекции. Шийните лимфни възли и сливиците са с намалени размери. Новата поддържаща схема е следната :
“Калкареа фосфорика” 9 СН – по 5 гранули през ден.
“Осцилококцинум” – по 1 флакон – доза през сряда.
“Туберкулинум” 15 СН – по 10 гранули на 15-то число от месеца.
“Силицеа” 30 СН – по 10 гранули на 1-во число от месеца.
“Сулфур йодатум” 15 СН – по 10 гранули на 1-ва и 3-та неделя от месеца.
“Натриум муриатикум” 15 СН – по 10 гранули 2-ра и 4-та неделя от месеца.

Следващото посещение в кабинета е на 28.IV. 1999 г. Детето не е боледувало. Шийните лимфни възли вече почти са изчезнали, а сливиците са с нормални размери.

Новата поддържаща схема е :
“Калкареа фосфорика” 15 СН – по 10 гранули в сряда.
“Силицеа” 30 СН – по 10 гранули на 1-во число от месеца.
“Туберкулинум” 15 СН – по 10 гранули на 15-то число от месеца.
“Сулфур йодатум” 15 СН – по 10 гранули 1-ва и 3-та неделя от месеца.
“Натриум муриатикум” 15 СН – по 10 гранули 2-ра и 4-та неделя от месеца.

Следващото посещение в кабинета е на 11.VI. 1999 г. Детето не е боледувало. Шийните лимфни възли не се опипват. Сливиците са с нормални размери.

Следващата поддържаща схема е :
“Калкареа фосфорика” 15 СН – по 10 гранули в сряда.
“Сулфур йодатум” 15 СН – по 10 гранули в неделя.

Поредното посещение в кабинета е на 23.IХ. 1999 г. Детето не е имало сериозни здравословни проблеми и не се е налагала консултация с лекар.

Последната поддържаща схема за още няколко месеца е :
“Калкареа фосфорика” 15 СН – по 10 гранули 1-ва и 3-та неделя от месеца.
“Сулфур йодатум” 15 СН – по 10 гранули 2-ра и 4-та неделя от месеца.

Случаят с Б.В. не е единственият в моята практика и той показва, че хомеопатичните лекарствени средства имат своето значимо място, не само в лечението, но и в профилактиката на честите рецидивиращи инфекции на горните дихателни пътища. Същото важи и за аденоидните вегетации ( след консултация със специалист УНГ се установи, че 3-тата сливица се е прибрала и нова операция не се налага).

Всичко за Хомеопатията на едно място

Научете как действа Хомеопатията и всичко за Хомеопатичните лекарства

Нашите специалисти

Нашите специалисти имат дългогодишен опит и индивидуален подход към всеки пациент

Д-р МАРИЯН ИВАНОВ

Основател и Собственик, Вътрешни болести

Специалист по вътрешни болести. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия.

Д-р Даринка Русева

Вътрешни болести, Физиотерапия и рехабилитация, Хомеопатия NLS диагностика "Биоплазма" - Биоскенер

Работила в детско и вътрешно отделение на Районна болница Ботевград, кардиологично и физиотерапевтично отделение в санаториум МВР гр. Банкя.

Д-р Надежда Гурянова

Вътрешни болести Рефлексотерапия, Хомеопатия и Рейки терапия

Д-р Надежда Гурянова е завършила в Русия средно медицинско образование със специалност акушерство физиотерапия и масаж.

Д-р Райна Жейнова

Детски болести, Хомеопатия

Д-р Райна Жейнова еспециалист по детски болестиот 1996 г.. Работила е като участъков педиатър в гр. Търговище в продължение на 13 години

Диляна Велчева

Аурадиагностика

Диляна Велчева е специалист по аурадиагностика, завършила курс на обучение към Украинската школа "Ауралайф".Икономист по образование

Росица Тончева

Магистър по здравословно и диетично хранене

Росица Тончева Тончева е магистър по здравословно и диетично хранене с опит в тази област повече от 30 години.

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД

„МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД

Благодарение на осигурената от ЕС финансова помощ „МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД успява да запази служителите си – лекари и персонал и дори да наеме

ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР

ИСКАТЕ ДА НАПРАВИТЕ ИЗНЕНАДА?!

Приятна, Нестандартна, Запомняща се

Подарете ПОДАРЪЧЕН СЕРТИФИКАТ „ФИТОЛЕК” – една оригинална и модерна идея, чрез която да доставите удоволствие на Ваш близък, приятел, колега или дете, като ги накарате да се почувстват отпочинали и пълни с енергия. И най - важното - ще им подарите здраве и ще повишите качеството им на живот!

Прочети повече

Какво казват пациентите за нас


  Огромни благодарности и поклон пред д-р Гурянова! В пълния смисъл на думата тя спаси моята дъщеря Гергана. Загрижеността, професионализмът с точно поставената диагнозата помогнаха на дъщеря ми. Сърдечно БЛАГОДАРЯ!!! Албена Христова, майка на Гергана Тонева 26.04.2014 г  
Албена Христова

„Посещавам МЦ „Фитолек" от 2006 г. Обърнах се за помощ към д-р Мариян Иванов, тъй като дъщеря ни, която тогава беше на 1 година и половина, боледуваше често и за съжаление обикновените вирусни инфекции се развиваха бързо в бактериални и се налагаше антибиотично лечение. Благодарение на грижите на д-р Иванов тя започна да...
Катя Казанджиева

Със сина ми идваме при д-р Иванов от 5 години. Пред антибиотиците, инжекцийте и "Вентолин" за алергия и астма избрахме хомеопатичните препарати и опита на д-р Мариян Ианов в комбинирането им. Благодарна съм за знанията, които е придобил и които с такава лекота прилага. Нека Господ да му дава здраве, дълъг живот и нови...
Ани, Ангел и Александър Томови

  Здравейте Д-р Иванов, Все се каня да напиша мейл, с който да Ви благодаря и все не намирах време до днес, за което съжалявам. Бих искала да благодаря от името на цялото ми семейство за грижите и вниманието, с което дарявахте майка ми–Милка Трайкова - Петрова, която живя 7 години и се бори с онкологично заболяване. Искам да...
Евелина

Много съм доволен от професионализма и качеството на обслужване, на които станах свидетел в хомеопатичен център "Фитолек".
Иван Кръстев

Повече от половин година посещавам медицинския център и съм много доволна. Всички тук са много внимателни и са големи специалисти. Бях много зле с нервната система, имах такива симптоми и нервни кризи, който ме караха да мисля, че всеки момент ще умра. Бях отчаяна и изпаднала в депресия. Благодарение на д-р Мариян Иванов всичко...
Боряна Цветкова - София

Благодарение на грижите и отношението на д-р Угринова, животът отново може да е прекрасен! Благодаря на целия екип на Фитолек, който винаги ме кара да се чувствам специална и важна. Благодаря, че Ви има! 05.07.2013 г
Надежда Стойлкова - София

Д-р Иванов е вълшебник! Той лекува с едни малки зрънца които вършат вълшебство. Аз съм възрастна жена на 69 г. и от дълги години страдам от алергия. Последните  10 месеца алергията ме притисна много жестоко. Всеки един Божи ден в обриви, сърбежи по цялото тяло с главоболие и безсъние. Но съм имала късмет да попадна на лечението на...
Надежда Минева

До 1 г. на сина ми Никола бяха поставени най-различни диагнози - алергия към белтъка на краве мляко, атопичен дерматит и др.. След започване на хомеопатичното лечение, кожата на детето се изчисти, то не повръща и вече не спазваме никаква диета.
Рафаела Жекова

Благодарим на д-р Мариян Иванов за доброто отношение и отличните познания в  областите с които се занимава и за доброто което прави на хората, търсещи помощ! С най-искрени благодарности и поздравления!
сем. Добреви

Синът ми бе с поставена диагноза бронхиална астма от 3 годишната си възраст. Посещаваме д-р Мариян Иванов от 4 г.. През всичките тези години детето разреди епизодите на кашлица и задух, няма нощни пристъпи и много рядко боледува. Мога да кажа, че е напълно оздравял. Благодаря!!!
Моника Павлова

Много сме доволни от д-р Иванов! Благодарим за вниманието и доброто отношение към нас! Карина Велибашева и мама Петя :)
Карина Велибашева

В лицето на д-р Русева срещнах ЧОВЕКА!!! И ДОКТОРА!!! Благодаря Ви от сърце!!! 16.08.2014 г гр. Тервел    
Mариана Костадинова

За мен д-р Иванов е образец за лекар! С познанията и вниманието което получава всеки негов пациент. Винаги съм разбирала "личен лекар", като израз да означава лекар, които може да подържа тялото и духът ти здрави, това за мен е мерило за добър лекар. Д-р Иванов благодаря че те има и ми даваш толкова вяра, че нещата могат да бъдат...
В. Георгиева - София

"Има някакъв нов начин на лечение"- каза моята позната преди 16 години когато на разходка в парка споделих с нея,че синът ми (тогава 7 годишен) има диагноза бронхиална астма. Двамата със съпруга ми вече от 3-4 години живеехме с мисълта за това състояние на детето ни и се въртяхме в омагьосания кръг на астматичните пристъпи и...
Стефи Чоева
Прочети всички

Последните Новини от Нас

Разгледайте най-актуалното от Медицински Център "Фитолек"

17-07-2023

Пакет “Чакра Фитолек” за баланс на 7-те чакри

                                                                                                                                                                                                                Пълен набор чайове от серията “Чакра Фитолек” – 7 билкови чая, за балансиране на 7-те основни чакри на човека. Всеки чай включва билки,...
04-07-2023

Офталмо Фитолек за бистър поглед

Офталмо за бистър поглед Влияе благоприятно на сърдечно-съдовата дейност, кръвообръщението и...
04-07-2023

ФемоМакс Фитолек

  ФемоМакс Фитолек за Женско здраве Подобрява функцията на яйчниците и матката. Подкрепя нервно - хормоналното...
04-07-2023

Чай Грация Фитолек

ЧайГрация Фитолек- за Изящна Фигура   Чаят Грация Фитолек подобрява сърдечно-съдовата...

Нашите партньори

Запиши се за нашия бюлетин!

Научавай полезна здравна информация и бъди информиран първи за най-новите ни предложениия

  • Съглсен съм данните ми да бъдат запазени и използвани за получаване на бюлетин
  • Съгласен съм да получавам информация, свързана с дейността на медицинския център и на работещите в него медицински специалисти