Пон-Съб: 9:30 до 17:30

Новини

ХОМЕОПАТИЧНА ПРОФИЛАКТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ГАСТРИТА И ЯЗВЕНАТА БОЛЕСТ

АКТУАЛНО!

В края на зимата и началото на пролетта обикновено зачестяват здравословните проблеми при хората с гастрит и язвена болест.

Хомеопатичният специалитет Гастроцинезин е особено подходящ при пациенти, които се оплакват от парене, неразположение след нахранване, симптоми на гастро-езофагеален рефлукс.

Препоръчителна доза по 2 таблетки половин час преди хранене.

За облекчаване на оплакванията, дължащи се на тези заболявания лекарите – хомеопати разполагат с богат набор от хомеопатични медикаменти, някои от които са следните:

 • При наличие на чувство за парене и тежест в стомаха, съпроводени   от гадене и повръщане на слуз много подходящ за приемане е Kalium bichromicum 9СН, 2 – 4 пъти дневно по 5 гранули. Горепосочените оплаквания често се засилват малко след хранене.
 • Когато болките са пробождащи и се засилват от консумация на мляко и на мазни храни, а намаляват от затопляне най-подходящ за приемане е Nitricum acidum 9СН, 2 – 3 пъти дневно по 5 гранули. Този медикамент е особено подходящ за приемане, ако гастроскопията показва че, язвата прилича на одраскване на лигавицата с нокът или с остър предмет.
 • Ако водещи са чувството за силно парене в стомашната област и повръщането на пареща кисела течност, най-подходящ за приемане е Iris versicolor 9СН, 2- 3 пъти дневно по 5 гранули. Оплакванията се появяват веднага след хранене и често се придружават от диария и от мигрена.
 • Robinia рseudo-acacia 5СН, 2-3 пъти дневно и при нужда, повлиява добре оплакванията от тежест в горната част на корема, придружена от киселини и чувство за парене зад гръдната кост.
 • При наличие на парещи болки, които намаляват по време на хранене най-подходящ за приемане е Graphites 9 СН. Този медикамент е особено показан за употреба, когато хората с горепосочените оплаквания страдат и от наднормено тегло, от запек и от мокрещи екземи, както и когато става въпрос за язва, предизвикала сраствания и променила сериозно стомашния релеф.
 • Ако основните оплаквания са от парене и силна слабост и ако те са придружени от жажда и от кожни или от алергични заболявания, то тогава трябва да се помисли заArsenicum album 2 – 3 пъти дневно по 5 гранули в разреждане 9 СН. Изборът на този медикамент е правилен и ако чувството за парене намалява от приемането на топли напитки.

 • Antimonium crudum 9 СН, 2-3 пъти дневно по 5 гранули, е препоръчителен в случаите, когато става въпрос за чувство за тежест и пълнота в горната част на корема и чести оригвания с вкуса на консумираните храни, като тези прояви са най-често последица от преяждане. Аntimonium crudum 9СН е особено подходящ за приложение при лакоми хора с наднормено тегло. Езикът често е обложен с белезникав налеп.
 • Carbo vegetabilis 9 СН, по 5 гранули, 2-3 пъти дневно и при нужда, се прилага, когато са налице подуване на корема от газове, особено над пъпа и чести уригвания, които водят до намаляване на стомашния дискомфорт.
 • Nux vomica 15 СН, 2-4 пъти дневно по 5 гранули, също е подходящ за приложение в случаите, когато са налице повишено образуване на газове в горната част на корема и чувство за тежест, но за разлика от Carbo vegetabilis, Nux vomica се предпочита, когато тези прояви са съпроводени от гадене и повръщане, което води до облекчаване на гаденето, а също и от склонност към запек с неефикасни позиви за изхождане по голяма нужда. На този медикамент много добре реагират хора с обложен в задната си част език, при които се наблюдава сънливост след нахранване, подобряваща се от кратка дрямка. Тези хора често преяждат, зиморничави са и имат избухлив характер.
 • Asa foetida 5СН, 2-3 пъти дневно и при нужда, е подходящ за приложение, когато подуването на горната част на корема и оригването се съпровождат не рядко от чувство за спазъм по хода на хранопровода, затрудняващ преглъщането.
 • Lycopodium clavatum 15 СН, 1-2 пъти дневно, е препоръчителен в случаите, когато е налице повишено образуване на газове под пъпа, което се наблюдава почти ведната след нахранване и не рядко се съпровожда от киселини и чувство за парене по протежение на хранопровода. Често са налице безапетитие или силен глад, който обаче се утолява още след първите няколко хапки, след което също както при Nux vomicaсе появява сънливост, но дрямката не води до настъпване на подобрение. Много добре реагират на този медикамент хора с кожни проблеми и със склонност към образуване на песъчинки и камъни в бъбреците и/или жлъчния мехур, а също и със запек и повишен кръвен холестерол.
 • Nux moschata 9 СН, 2-3 пъти дневно по 5 гранули, е препоръчителен за лечение на състояния с увеличено образуване на газове в стомашно-чревната система, придружено от хълцане и изразена сухота на лигавиците в областта на устните и устната кухина. На това лекарство много добре реагират хора, при които е налице голяма сънливост.

Лекарите хомеопати разполагат с подходящи лекарства за лечение и на стомашно-чревни пробеми предизвикани или влияещи се от нервно-емоционални смущения. Към тях, освен някои от гореизброените медикаменти, спадат Sepia 30СН, Pulsatilla 30СН, Ignatia 30 СН, Argentum nitricum 30СН и др.

Ако не получите облекчение след приемане на подбрания от вас хомеопатичен медикамент трябва да потърсите помощта на лекар – хомеопат.

   Използването на хомеопатични лекарствени средства е напълно съвместимо с едновременното прилагане и на други медикаменти, ако това се налага.

Нещо повече – особено добро въздействие върху стомашната лигавица упражнява комбинираното прилагане на съответните хомеопатични лекарства с определени билкови чайове, хранителни добавки и пчелни продукти, които също стимулират собствения оздравителен потенциал на организма.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ КОМБИНАЦИИ ЗА ПРОФИЛАКТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ГАСТРИТА И ЯЗВЕНАТА БОЛЕСТ

 • Чай "ГАСТРО ФИТОЛЕК" по 2 – 3 филтърни пликчета на ден.

За повече информация: www.phytolek.com, www.bulgarianteacompany.com

и/или

 • Хранителна добавка "АНТИСТРЕС ФИТОЛЕК" по 1 – 2 капсули дневно. Три от растителните екстракти, съдържащи се в "АНТИСТРЕС ФИТОЛЕК" – от лайка, мента и жълт кантарион, упражняват изключително благотворно въздействие както върху нервната, така и върху стомашно – чревната система, а освен това стомашните проблеми често се провокират от стрес и повишено нервно напрежение.
 • Хранителната добавка е произведена във Франция по рецепта на д-р Мариян Иванов и внесена в България от Еколаборатории ЕООД.

За повече информация: www.phytolek.com

и/или

 • КЛЕЕВА ТИНКТУРА – 2 – 3 х 20-30 капки, разтворени в чай, вода или сок например.

Важно!!! Освен от онлайн магазина на Медицински Център ФИТОЛЕК, хранителните добавки и чайове с марка „ФИТОЛЕК” могат да бъдат закупени във всяка аптека или дрогерия.

Вашият фармацевт може да ги поръча и от най – големите национални дистрибутори за медикаменти и хранителни добавки – СТИНГ АД И ФЬОНИКС ЕООД, както и от ЕКОМЕТ - 90.

 

Последни новини

Какво казват пациентите за нас


Много съм доволен от професионализма и качеството на обслужване, на които станах свидетел в хомеопатичен център "Фитолек".
Иван Кръстев

Синът ми бе с поставена диагноза бронхиална астма от 3 годишната си възраст. Посещаваме д-р Мариян Иванов от 4 г.. През всичките тези години детето разреди епизодите на кашлица и задух, няма нощни пристъпи и много рядко боледува. Мога да кажа, че е напълно оздравял. Благодаря!!!
Моника Павлова

До 1 г. на сина ми Никола бяха поставени най-различни диагнози - алергия към белтъка на краве мляко, атопичен дерматит и др.. След започване на хомеопатичното лечение, кожата на детето се изчисти, то не повръща и вече не спазваме никаква диета.
Рафаела Жекова

  Огромни благодарности и поклон пред д-р Гурянова! В пълния смисъл на думата тя спаси моята дъщеря Гергана. Загрижеността, професионализмът с точно поставената диагнозата помогнаха на дъщеря ми. Сърдечно БЛАГОДАРЯ!!! Албена Христова, майка на Гергана Тонева 26.04.2014 г  
Албена Христова

  Здравейте Д-р Иванов, Все се каня да напиша мейл, с който да Ви благодаря и все не намирах време до днес, за което съжалявам. Бих искала да благодаря от името на цялото ми семейство за грижите и вниманието, с което дарявахте майка ми–Милка Трайкова - Петрова, която живя 7 години и се бори с онкологично заболяване. Искам да...
Евелина

Със сина ми идваме при д-р Иванов от 5 години. Пред антибиотиците, инжекцийте и "Вентолин" за алергия и астма избрахме хомеопатичните препарати и опита на д-р Мариян Ианов в комбинирането им. Благодарна съм за знанията, които е придобил и които с такава лекота прилага. Нека Господ да му дава здраве, дълъг живот и нови...
Ани, Ангел и Александър Томови

Дъщеря ми Симона е на 5 г. и половина. Преди да дойдем при д-р Мариян  Иванов тя боледуваше по два пъти всеки месец и много често се налагаше да пие антибиотици. Откакто се лекуваме  с хомеопатия тя разреди боледуванията и вече се разболява един до два пъти в годишно. БЛАГОДАРЯ!!!
Светла Иванова

За мен д-р Иванов е образец за лекар! С познанията и вниманието което получава всеки негов пациент. Винаги съм разбирала "личен лекар", като израз да означава лекар, които може да подържа тялото и духът ти здрави, това за мен е мерило за добър лекар. Д-р Иванов благодаря че те има и ми даваш толкова вяра, че нещата могат да бъдат...
В. Георгиева - София

Благодарим на д-р Мариян Иванов за доброто отношение и отличните познания в  областите с които се занимава и за доброто което прави на хората, търсещи помощ! С най-искрени благодарности и поздравления!
сем. Добреви

"Има някакъв нов начин на лечение"- каза моята позната преди 16 години когато на разходка в парка споделих с нея,че синът ми (тогава 7 годишен) има диагноза бронхиална астма. Двамата със съпруга ми вече от 3-4 години живеехме с мисълта за това състояние на детето ни и се въртяхме в омагьосания кръг на астматичните пристъпи и...
Стефи Чоева

„Посещавам МЦ „Фитолек" от 2006 г. Обърнах се за помощ към д-р Мариян Иванов, тъй като дъщеря ни, която тогава беше на 1 година и половина, боледуваше често и за съжаление обикновените вирусни инфекции се развиваха бързо в бактериални и се налагаше антибиотично лечение. Благодарение на грижите на д-р Иванов тя започна да...
Катя Казанджиева

За мен , д-р Надежда Гурянова е рядко срещан специалист в България. Тя има прекрасна медицинска подготовка, успоредно с това  е и перфектен хомеопат.Непрекъснато се усъвършенства, посещавайки различни курсове и семинари. Всичко това й помага да се справя и с най-заплетените случаи в своята практика. Отзивчивостта й е...
Цвете Стоянова, гр. София

Д-р Иванов е вълшебник! Той лекува с едни малки зрънца които вършат вълшебство. Аз съм възрастна жена на 69 г. и от дълги години страдам от алергия. Последните  10 месеца алергията ме притисна много жестоко. Всеки един Божи ден в обриви, сърбежи по цялото тяло с главоболие и безсъние. Но съм имала късмет да попадна на лечението на...
Надежда Минева

Благодарение на грижите и отношението на д-р Угринова, животът отново може да е прекрасен! Благодаря на целия екип на Фитолек, който винаги ме кара да се чувствам специална и важна. Благодаря, че Ви има! 05.07.2013 г
Надежда Стойлкова - София

Много сме доволни от д-р Иванов! Благодарим за вниманието и доброто отношение към нас! Карина Велибашева и мама Петя :)
Карина Велибашева
Прочети всички

Нашите партньори

Запиши се за нашия бюлетин!

Научавай полезна здравна информация и бъди информиран първи за най-новите ни предложениия

 • Съглсен съм данните ми да бъдат запазени и използвани за получаване на бюлетин
 • Съгласен съм да получавам информация, свързана с дейността на медицинския център и на работещите в него медицински специалисти