Пон-Съб: 9:30 до 17:30

Новини

„Да преборим грипа“

 

СПЕЦИАЛНА ХОМЕОПАТИЧНА ПОМОЩ С ХОМЕОПАТИЧНИТЕ СПЕЦИАЛИТЕТИ

     В нашата аптечна мрежа се намират т.нар. хомеопатични специалитети. Това са комбинирани препарати, в състава на които влизат няколко хомеопатични съставки. Те са подходящи за домашно лечение и са първия съвет от фармацевтите в добрите аптеки.Известно е, че хомеопатичните препарати стимулират собствените защитни сили на организма и му помагат сам да се пребори с инфекцията.

Може би едно от най-популярни хомеопатични лекарства за грипна профилактика и лечение е препаратът Oscillococcinum.

 

 

Многобройни клинични изследвания, които потвърждават неговата ефективност са публикувани в престижни медицински списания “British Journal of Clinical Pharmacology” и “Lancet”.

За профилактика на зимните вирусни инфекции от Oscillococcinum се приема по един флакон под езика, веднъж седмично.

За лечение при поява на първите симптоми на заболяването се препоръчва приемане на три флакона, през интервал от 6-8 часа.

Oscillococcinum е подходящ за всеки член от семейството и дозировката е една и съща и не зависи от възрастта и телесното тегло на болния. При кърмачета и малки деца броят на приетите флакони са както е казано по-горе, но се препоръчва глобулите да се разтварят във вода или дори в кърма и да се дават в разтворено състояние.


 

Хомеопатичният специалитет Paragrippeе подходящ, когато пациентът се оплаква от главоболие, болки в мускулите и очите, повишена температура и силна отпадналост. Т.е. грипната симптоматика вече се разгръща….В тези случаи препоръчваме на всеки два часа да се смучат по две таблетки от медикамента.


 

Stodal е единственият хомеопатичен сироп на нашия пазар, подходящ при различни видове кашлица. Той се предписва при деца,при бременни жени и при хора с медикаментозна алергияи с хронични заболявания.

Обичайната му дозировка е при деца е 3-5 пъти дневно

по една чаена лъжица, а при възрастни 3-5 пъти дневно по една супена лъжица. Stodal е ефективен, както при суха, така и при влажна кашлица има приятен вкус и е предпочитан сред пациентите.


 

Coryzaliaса хомеопатични таблетки против хрема. В състава им влизат шест хомеопатични съставки, които атакуват хрема с различни видове на отделения секрет- воднист, прозрачен, обилен, както и по-слузест, плътен, жълто-зеленикав и т.н.

Това прави този комбиниран хомеопатичен препарат подходящ за хрема с различни видове на секретите. Препоръчително е на всеки 1-2 часа да се смучат по 1-2 таблетки, като с намаляване на хремата приемите се разреждат.

Coryzalia няма страничните действия, присъщи за много от капките за нос- сухота в устата, нарушено обоняние, кървене от носа, сънливост и т. н.


 

Homeogene9 спомага за бързо намаляване на болките в гърлото и на чувството за дразнене и за пресипналост на гласа. Той е подходящ за всички пациенти, на които гърлото е слабото им място.

 

Ако обаче преобладава чувството за пресипналост и спадането на гласа, тогава препоъчвамеHomeovox

При дрезгав глас и дразнене в гърлото е добре да се смучат по 1-2 таблетки от Homeovox на всеки 1-2 часа до възстановяване на гласа и отзвучаване на оплакванията.

Всички хомеопатични специалитети могат да се приемат от деца, бременни и кърмещи жени, защото нямат странични действия.

…………………….очаквайте продължение……………………………

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Последни новини

Какво казват пациентите за нас


Много съм доволен от професионализма и качеството на обслужване, на които станах свидетел в хомеопатичен център "Фитолек".
Иван Кръстев

Дъщеря ми Симона е на 5 г. и половина. Преди да дойдем при д-р Мариян  Иванов тя боледуваше по два пъти всеки месец и много често се налагаше да пие антибиотици. Откакто се лекуваме  с хомеопатия тя разреди боледуванията и вече се разболява един до два пъти в годишно. БЛАГОДАРЯ!!!
Светла Иванова

Много сме доволни от д-р Иванов! Благодарим за вниманието и доброто отношение към нас! Карина Велибашева и мама Петя :)
Карина Велибашева

  Здравейте Д-р Иванов, Все се каня да напиша мейл, с който да Ви благодаря и все не намирах време до днес, за което съжалявам. Бих искала да благодаря от името на цялото ми семейство за грижите и вниманието, с което дарявахте майка ми–Милка Трайкова - Петрова, която живя 7 години и се бори с онкологично заболяване. Искам да...
Евелина

До 1 г. на сина ми Никола бяха поставени най-различни диагнози - алергия към белтъка на краве мляко, атопичен дерматит и др.. След започване на хомеопатичното лечение, кожата на детето се изчисти, то не повръща и вече не спазваме никаква диета.
Рафаела Жекова

Синът ми бе с поставена диагноза бронхиална астма от 3 годишната си възраст. Посещаваме д-р Мариян Иванов от 4 г.. През всичките тези години детето разреди епизодите на кашлица и задух, няма нощни пристъпи и много рядко боледува. Мога да кажа, че е напълно оздравял. Благодаря!!!
Моника Павлова

Д-р Иванов е вълшебник! Той лекува с едни малки зрънца които вършат вълшебство. Аз съм възрастна жена на 69 г. и от дълги години страдам от алергия. Последните  10 месеца алергията ме притисна много жестоко. Всеки един Божи ден в обриви, сърбежи по цялото тяло с главоболие и безсъние. Но съм имала късмет да попадна на лечението на...
Надежда Минева

"Има някакъв нов начин на лечение"- каза моята позната преди 16 години когато на разходка в парка споделих с нея,че синът ми (тогава 7 годишен) има диагноза бронхиална астма. Двамата със съпруга ми вече от 3-4 години живеехме с мисълта за това състояние на детето ни и се въртяхме в омагьосания кръг на астматичните пристъпи и...
Стефи Чоева

За мен д-р Иванов е образец за лекар! С познанията и вниманието което получава всеки негов пациент. Винаги съм разбирала "личен лекар", като израз да означава лекар, които може да подържа тялото и духът ти здрави, това за мен е мерило за добър лекар. Д-р Иванов благодаря че те има и ми даваш толкова вяра, че нещата могат да бъдат...
В. Георгиева - София

За мен , д-р Надежда Гурянова е рядко срещан специалист в България. Тя има прекрасна медицинска подготовка, успоредно с това  е и перфектен хомеопат.Непрекъснато се усъвършенства, посещавайки различни курсове и семинари. Всичко това й помага да се справя и с най-заплетените случаи в своята практика. Отзивчивостта й е...
Цвете Стоянова, гр. София

Благодарим на д-р Мариян Иванов за доброто отношение и отличните познания в  областите с които се занимава и за доброто което прави на хората, търсещи помощ! С най-искрени благодарности и поздравления!
сем. Добреви

  Огромни благодарности и поклон пред д-р Гурянова! В пълния смисъл на думата тя спаси моята дъщеря Гергана. Загрижеността, професионализмът с точно поставената диагнозата помогнаха на дъщеря ми. Сърдечно БЛАГОДАРЯ!!! Албена Христова, майка на Гергана Тонева 26.04.2014 г  
Албена Христова

Благодарение на грижите и отношението на д-р Угринова, животът отново може да е прекрасен! Благодаря на целия екип на Фитолек, който винаги ме кара да се чувствам специална и важна. Благодаря, че Ви има! 05.07.2013 г
Надежда Стойлкова - София

Повече от половин година посещавам медицинския център и съм много доволна. Всички тук са много внимателни и са големи специалисти. Бях много зле с нервната система, имах такива симптоми и нервни кризи, който ме караха да мисля, че всеки момент ще умра. Бях отчаяна и изпаднала в депресия. Благодарение на д-р Мариян Иванов всичко...
Боряна Цветкова - София

„Посещавам МЦ „Фитолек" от 2006 г. Обърнах се за помощ към д-р Мариян Иванов, тъй като дъщеря ни, която тогава беше на 1 година и половина, боледуваше често и за съжаление обикновените вирусни инфекции се развиваха бързо в бактериални и се налагаше антибиотично лечение. Благодарение на грижите на д-р Иванов тя започна да...
Катя Казанджиева
Прочети всички

Нашите партньори

Запиши се за нашия бюлетин!

Научавай полезна здравна информация и бъди информиран първи за най-новите ни предложениия

  • Съглсен съм данните ми да бъдат запазени и използвани за получаване на бюлетин
  • Съгласен съм да получавам информация, свързана с дейността на медицинския център и на работещите в него медицински специалисти