Пон-Съб: 9:30 до 17:30

Новини

Имунитет и фитотерапия

Фитотерапията представлява лечение с растения. Наименованието произлиза от съчетаването на думите "phyto" - растителен и "therapy" - лечение.
Растенията открай време се използват за лечение на различни заболявания. Повечето от тях се прилагат и понастоящем, но разликата е, че днес ние  знаем точните механизми на техния лечебен ефект.  
Много от най-известните в света фармацевтични фирми използват лечебни растения за синтезирането на лекарства в различни области на медицината. Тенденцията е към непрекъснато увеличаване на техния брой и то в огромна конкуренция със синтетичните медикаменти.
Растенията и лекарствата на растителна основа печелят с добрата си поносимост и липсата (в огромното мнозинство от случаите) на сериозни странични ефекти, като в същото време те са високо ефективни, особено що се отнася до хроничните заболявания.

Интересно е да се знае, че растенията са в основата и на ароматотерапията (лечение чрез аромати) и че много от тях се прилагат и във физиотерапията и в хомеопатията (като суровини за приготвяне на хомеопатични лекарства). Растенията заемат своето достойно място и в нутритерапията, а много от тях се използват и в източвата рефлексотерапия.

Терапията с растения може да бъде много силна в стимулирането на имунната защита. Най-мощните известни до момента фитоимуномодулатора са екстрактите от билките ехинацея и котешки нокът (саменто). Лечебните качества на тези растения са познати много отдавна и ефектът от техният прием върху имунната система на човека е добре изучен. Някои от основните механизми, чрез които те стимулират и регулират имунния отговор са:
- увеличаване на броя на фагоцитите, „изяждащи” бактериите;
- засилен синтез на цитокини ( противомикробни вещества);
- увеличаване на броя на Т- и В-лимфоцитите, отговорни за имунната защита;
-  засилена активност на неутрофилните клетки и на лимфоцитите-убийци, унищожаващи директно микробите;
- увеличена продукция в човешкия организъм на интерферон, участващ в обезвреждането на вирусите.
Освен това, за екстракта от ехинацея, е доказано, че може да блокира ензима хиалуронидаза, отделян от много вируси. Чрез този ензим вирусите разграждат хиалуроновата киселина, “слепваща” клетките и така проникват по-лесно в тях. Особено впечатлява фактът, че екстрактът от котешки нокът, в комбинация с азатиоприн, се препоръчва от водещи специалисти за лечение на една от най-тежките познати ни вирусни инфекции-тази, предизвикваща СПИН. Това е признание от медицинските и научни среди за мощния имуномодулиращ ефект на котешкия нокът, който притежава и доказан анти-раков ефект.
Не случайно в аптеките се предлагат множество препарати, които съдържат екстракт от ехинацея или екстракт от котешки нокът (саменто).

Нашата препоръка
:
 

Хранителната добавка "Имуно Фитолек" ( за повече информация – www.phytolek.com )

Тя съчетава:

-          двата най-мощни фитоимуностимулатора (ехинацея и саменто-котешки нокът),

-          най-важния за имунитета витамин - вит. С,

-          и имащите най-голямо отношение към имунната реактивност микроелементи - цинк и селен.

Хранителната добавка "Имуно Фитолек" предлага един лесен и достъпен начин за стимулиране на имунитета, чрез приемането на една капсула дневно в сезона на инфекциите и 2-3 капсули дневно при вече изразено заболяване (доза за възрастни).

Чай ИМУНО ФИТОЛЕК ( за повече информация - www.bulgarianteacompany.com )

Състав: Котешки нокът, Стрък Ехинацея, Корени Жен-Шен, Цвят Бъз, Лимонова трева, Сладък Корен, Канела, Корен Цикория, Листа Папая.


 

Чаят ИМУНО ФИТОЛЕК увеличава имунната и антиоксидантната защита на организма. Повишава жизнения тонус и устойчивостта към неблагоприятни за него фактори. Действа общоукрепващо и тонизиращо.
Препоръчва се:
- при всякакви видове инфекции и за профилактика на такива;
- на хора, преживели тежки операции;
- на хора с  хронични заболявания, водещи до понижаване на имунитета;
- на хора, подложени на силен стрес;
- като антиоксидант.

 

 
 

 

Последни новини

Какво казват пациентите за нас


  Огромни благодарности и поклон пред д-р Гурянова! В пълния смисъл на думата тя спаси моята дъщеря Гергана. Загрижеността, професионализмът с точно поставената диагнозата помогнаха на дъщеря ми. Сърдечно БЛАГОДАРЯ!!! Албена Христова, майка на Гергана Тонева 26.04.2014 г  
Албена Христова

Благодарим на д-р Мариян Иванов за доброто отношение и отличните познания в  областите с които се занимава и за доброто което прави на хората, търсещи помощ! С най-искрени благодарности и поздравления!
сем. Добреви

  Здравейте Д-р Иванов, Все се каня да напиша мейл, с който да Ви благодаря и все не намирах време до днес, за което съжалявам. Бих искала да благодаря от името на цялото ми семейство за грижите и вниманието, с което дарявахте майка ми–Милка Трайкова - Петрова, която живя 7 години и се бори с онкологично заболяване. Искам да...
Евелина

До 1 г. на сина ми Никола бяха поставени най-различни диагнози - алергия към белтъка на краве мляко, атопичен дерматит и др.. След започване на хомеопатичното лечение, кожата на детето се изчисти, то не повръща и вече не спазваме никаква диета.
Рафаела Жекова

Синът ми бе с поставена диагноза бронхиална астма от 3 годишната си възраст. Посещаваме д-р Мариян Иванов от 4 г.. През всичките тези години детето разреди епизодите на кашлица и задух, няма нощни пристъпи и много рядко боледува. Мога да кажа, че е напълно оздравял. Благодаря!!!
Моника Павлова

Много сме доволни от д-р Иванов! Благодарим за вниманието и доброто отношение към нас! Карина Велибашева и мама Петя :)
Карина Велибашева

„Посещавам МЦ „Фитолек" от 2006 г. Обърнах се за помощ към д-р Мариян Иванов, тъй като дъщеря ни, която тогава беше на 1 година и половина, боледуваше често и за съжаление обикновените вирусни инфекции се развиваха бързо в бактериални и се налагаше антибиотично лечение. Благодарение на грижите на д-р Иванов тя започна да...
Катя Казанджиева

За мен , д-р Надежда Гурянова е рядко срещан специалист в България. Тя има прекрасна медицинска подготовка, успоредно с това  е и перфектен хомеопат.Непрекъснато се усъвършенства, посещавайки различни курсове и семинари. Всичко това й помага да се справя и с най-заплетените случаи в своята практика. Отзивчивостта й е...
Цвете Стоянова, гр. София

Дъщеря ми Симона е на 5 г. и половина. Преди да дойдем при д-р Мариян  Иванов тя боледуваше по два пъти всеки месец и много често се налагаше да пие антибиотици. Откакто се лекуваме  с хомеопатия тя разреди боледуванията и вече се разболява един до два пъти в годишно. БЛАГОДАРЯ!!!
Светла Иванова

В лицето на д-р Русева срещнах ЧОВЕКА!!! И ДОКТОРА!!! Благодаря Ви от сърце!!! 16.08.2014 г гр. Тервел    
Mариана Костадинова

Д-р Иванов е вълшебник! Той лекува с едни малки зрънца които вършат вълшебство. Аз съм възрастна жена на 69 г. и от дълги години страдам от алергия. Последните  10 месеца алергията ме притисна много жестоко. Всеки един Божи ден в обриви, сърбежи по цялото тяло с главоболие и безсъние. Но съм имала късмет да попадна на лечението на...
Надежда Минева

Много съм доволен от професионализма и качеството на обслужване, на които станах свидетел в хомеопатичен център "Фитолек".
Иван Кръстев

Със сина ми идваме при д-р Иванов от 5 години. Пред антибиотиците, инжекцийте и "Вентолин" за алергия и астма избрахме хомеопатичните препарати и опита на д-р Мариян Ианов в комбинирането им. Благодарна съм за знанията, които е придобил и които с такава лекота прилага. Нека Господ да му дава здраве, дълъг живот и нови...
Ани, Ангел и Александър Томови

Благодарение на грижите и отношението на д-р Угринова, животът отново може да е прекрасен! Благодаря на целия екип на Фитолек, който винаги ме кара да се чувствам специална и важна. Благодаря, че Ви има! 05.07.2013 г
Надежда Стойлкова - София

За мен д-р Иванов е образец за лекар! С познанията и вниманието което получава всеки негов пациент. Винаги съм разбирала "личен лекар", като израз да означава лекар, които може да подържа тялото и духът ти здрави, това за мен е мерило за добър лекар. Д-р Иванов благодаря че те има и ми даваш толкова вяра, че нещата могат да бъдат...
В. Георгиева - София
Прочети всички

Нашите партньори

Запиши се за нашия бюлетин!

Научавай полезна здравна информация и бъди информиран първи за най-новите ни предложениия

  • Съглсен съм данните ми да бъдат запазени и използвани за получаване на бюлетин
  • Съгласен съм да получавам информация, свързана с дейността на медицинския център и на работещите в него медицински специалисти