Пон-Съб: 9:30 до 17:30

Новини

Наскоро излезе от печат книгата «ВСИЧКО Е В ТВОИТЕ РЪЦЕ или 11 СТЪПКИ КЪМ ВЪТРЕШНАТА СИЛА» от Мирзакарим Норбеков и Мариян Иванов. Издателство «Жануа»

  Eто малко подробности:

Някога, в древно селище, живеели двама духовни учители. Единият бил истински просветлен и поради тази причина много хора се обръщали към него за помощ. Другият бил учител само в собственото си въображение и никой не го търсел за съвет. Един ден, измъчван от завист и злоба, лъже – учителят решил да се подиграе със своя конкурент, като пред много хора му зададе въпрос, на който няма да може да отговори правилно. Той отишъл на близката поляна, хванал една пеперуда и я скрил в шепата си. „Ще го попитам, след като знае всичко, дали пеперудата в ръката ми е жива или мъртва. Ако каже, че е жива, ще я стисна с движение, което никой няма да забележи и ще му покажа мъртвата пеперуда. Ако каже, че е мъртва, ще отворя ръката си и, за негов срам, пеперудата ще излети."
Предчувствайки своята победа, той отишъл при Учителя, който, както винаги, бил заобиколен от много хора и го попитал:
- „Кажи ми след като знаеш всичко, пеперудата в шепата ми жива ли е или мъртва?"
Без дори да обърне главата си за да види ръката на натрапника, Учителят отговорил:
- „Всичко е в твоите ръцe"

Увод
Тази книга не е за теб, ако:
- нямаш силна воля и висока степен на самоосъзнатост
- мислиш, че си недостоен и не заслужаваш най - доброто
- не вярваш в себе си
- си убеден, че от теб не зависи нищо
- считаш, че за здравето ти са отговорни само лекарите
- чакаш пасивно с теб да се случи чудо, за да станеш по – здрав и по – успял в живота
- смяташ, че с напредване на годините е нормално да се боледува по – често и има заболявания, пред които си безсилен
Ако за теб важи дори само едно от горните твърдения, само ще пропилееш няколко лева без никакъв смисъл, защото още не си готов да възприемеш и въплътиш в живота си това, което ще прочетеш...

ВСИЧКО Е В ТВОИТЕ РЪЦЕ
или 11 СТЪПКИ КЪМ ВЪТРЕШНАТА СИЛА

"Възвишеният чуе ли за Пътя, поема по него.
Посредственият чуе ли за Пътя, ту тръгва по него, ту го изгубва. Низшият чуе ли за Пътя, гръмко се разсмива."
Лао Дзъ, "Дао-дъ Дзин"

Поздравявам те за това, че си избрал тази книга. Това означава, че ти вече си тръгнал по Пътя, като си взел решение да бъдеш активен участник в собствения си живот и съзнателен творец на своето здраве.
Откакто написах предишните книги от поредицата „Всичко за съответното заболяване" и тези, посветени на хомеопатичния начин на лечение, получавам много писма и обаждания от читатели, на които животът се е променил благодарение на намерените там съвети. Историите на тези мъже и жени дълбоко ме трогнаха. Те ме мотивираха да обобщя всичко, което съм научил за изкуството да възстановяваме и пазим здравето си и за мястото на всеки един от нас в този процес.


Защо един човек е здрав, а друг – болен? Защо някой е щастлив и преуспял, а друг е нещастен и беден? Защо за едни от нас животът е изпълнен с тревоги, притеснения и провали, а за други - с радост и с безброй възможности? Защо едни са непоправими песимисти и като че ли наистина привличат бедите, а други са изпълнени с вяра и оптимизъм? Защо в компанията на едни хора се чувстваме прекрасно, а за други не искаме и да чуем? Защо някои успяват да се излекуват от тежки и дори „нелечими", според съвременната медицина, заболявания, а други дълги години не могат да се справят с безобидни оплаквания и боледуват много по – често от останалите?
Необходимостта да се дадат отговори на тези и на редица други въпроси, които ежедневно ми задават моите пациенти, а също и лекарите и фармацевтите на които преподавам ме мотивираха да напиша тази книга. Постарал съм се по достъпен начин да разкрия истини за здравето и болестта. Истини, много от които ми бяха предадени от моите учители и моите родители (и двамата – лекари) и такива, до които съм стигнал на базата на много четене и на повече от 20 години собствен опит в областта както на конвенционалната, така и на така наречената алтернативна медицина. Усилията ми целяха да обясня възможно най – разбираемо някои основни принципи за постигане и поддържане на добро здраве. Спазването на тези принципи ни позволява да отключим оздравителния потенциал, който притежаваме и да постигнем една по-висока степен на духовна осъзнатост. Написах тази книга за моите пациенти, както и за всички останали хора, които чрез по – задълбочено познаване на себе си и на своите възможности, биха искали да подобрят здравето си и да бъдат по – успешни в живота. Описаните начини, чрез които можем да влияем на здравословното си състояние и да получим желаните резултати, правят тази книга неоценим помощник на хората с чести и хронични здравословни проблеми, а и на тези, които са здрави и искат да запазят това прекрасно състояние. От гледна точка на натрупания опит, който имам и на обратната информация, която получавам непрекъснато от други специалисти, с които съм споделил своите знания, мога със сигурност да потвърдя, че предложената от мен методика действа при всички обстоятелства и че ако правилата ú се спазват, тя дава толкова сигурни резултати, колкото и методиките от арсенала на точните науки. Дори и да страдате от най-тежкото заболяване, вие можете да подобрите състоянието си, ако извървите стъпките, които ви предлагам. Защото ако мислите и действате по Подходящия начин, със сигурност ще събудите спящия във Вас великан...
Положих максимални усилия за това, книгата да се превърне в нещо като мотивиращ практически наръчник за тези от вас, които са осъзнали, че трябва да се погрижат за здравето си, но не знаят от къде да започнат и как да го направят. Тук ще намерите лесно изпълними упражнения и методики, които можете да включите във вашето ежедневие, без да се нуждаете от специални условия и от много пари. За дългите години практика като лекар съм имал възможността да контактувам с хиляди пациенти. Мнозина от тях бяха изминали стотици и хиляди километри за дойдат при мен, обикновено след препоръка от доволен пациент или от лекар, и това бе индикация, че системата, която разработвах в течение на годините върши работа. Сигурен съм, че прилагайки на практика наученото в тази книга, вие ще почувствате постепенно събуждане на неподозирана сила и енергия във вас. Това усетих аз самият, когато преди много години тръгнах по този път. Това споделиха с мен и пациентите и приятелите, които ми повярваха, положиха усилия и успяха да станат истински творци на собственото си здраве.
Докато прелиствате страниците на тази книга, надявам се, ще откриете полезна информация, която не само ще спомогне за подобряване на здравето ви, но и ще повиши качеството на професионалния и личния ви живот, като ви направи не само по-здрави, но и по-осъзнати и по-духовни същества. Избрал да бъде силен, вместо слаб и хленчещ, предпочел свободата и активната позиция пред зависимостта от лекари и лекарства, почувствал се спокоен и уравновесен, човекът развива качества, които му помагат да бъде успешен не само в областта на здравето, но и във всяка област от живота си... Моля ви да ми пишете или да ми пратите имейл, за да споделите по какъв начин тази книга е променила вашия живот. Ще направя всичко възможно, за да ви отговоря лично и възможно най – бързо.
За българския автор
Д-р МАРИЯН ИВАНОВ – основател на Медицински Център "ФИТОЛЕК" – София, www.phytolek.com. Специалист по вътрешни болести. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия и асоцииран преподавател към катедра Фармакология и токсикология, Медицински факултет, Медицински университет, София. Внедрил в лечебната практика и в преподавателската дейност уникална техника за подбор на подходящите хомеопатични медикаменти за профилактика и лечение на често повтарящи се и на хронични заболявания. Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация и на редакционната колегия на вестник "Acta homeopathica". Автор на формули на хранителни добавки, одобрени и произвеждани за България в САЩ и Франция (за повече информация вижте www.phytolek.com). Създател на формули на чайове с лечебна насоченост, произвеждани от Българска Чаена Компания (за повече информация вижте www.bulgarianteacompany.com). Магистър по здравен и социален мениджмънт към Университета в Нант, Франция. Работил в отделение за Бърза и Неотложна Медицинска Помощ и като участъков терапевт. В лечебната си практика д-р Мариян Иванов съчетава постиженията на съвременната медицина и на хомеопатията с хилядолетнитe традиции на фитотерапията, ароматотерапията, нутритерапията, апитерапията и др. Става въпрос за клонове от медицината, към които в началото на 21-то хилядолетие все повече лекари и пациенти от цял свят насочват своето внимание, благодарение на високата им ефективност, стимулиращото им действие върху човешкия организъм и липсващите или сведени до минимум странични дейности. Д-р Мариян Иванов е автор на книгите „Хронични и често рецидивиращи заболявания - техника за подбор на подходящите хомеопатични медикаменти" (2 тома), "Хомеопатия за деца", "Хомеопатия за жени", "Хомеопатично лечение за всички" и на издадената в 2 тома „Семейна хомеопатия" (Отключи силата в теб), както и на редица специализирани и научно-популярни здравни статии, публикувани в различни вестници и списания. В съавторство с д-р Зорка Угринова са други три издадени книги, посветени на хомеопатията – „Трудните деца", „Ало, докторе" и „Хомеопатично лечение за деца и тийнейджъри". В поредицата от книги "Домашна енциклопедия" на издателство "АБГ", д-р Мариян Иванов запознава читателите на достъпен език с това кои са най-разпространените заболявания у нас и какво представляват, на какво се дължат, какви са симптомите им, какъв двигателен и хранителен режим могат да облекчат тези симптоми, а също и какви са конвенционалните и нетрадиционните методи, които могат да се използват за тяхното лечение. Голямо предимство на всяка книга е, че дава изчерпателна информация за съответното заболяване и за неговото лечение, разглеждайки организма като единна цялост, а не като съвкупност от органи и системи. До този момент излезли от печат са книгите : "Всичко за сенната хрема и бронхиалната астма", "Всичко за ставните заболявания ", "Всичко за разширените вени", "Всичко за простудните заболявания и грипа", "Всичко за запека и как да го преодолеем", "Как да повишим имунната си защита", "Всичко за заболяванията на простатата", "Всичко за бронхита", "Да отслабваме с удоволствие". "Лечение на целулит", "Всичко за язвената болест". Д-р Мариян Иванов препоръчва и използва широко в практиката си на холистичен терапевт системата за самовъзстановяване и себеразвитие, разработена от академик Мирзакарим Норбеков (за повече информация можете да посетите сайта www.norbekov.bg).

 

Последни новини

Какво казват пациентите за нас


За мен , д-р Надежда Гурянова е рядко срещан специалист в България. Тя има прекрасна медицинска подготовка, успоредно с това  е и перфектен хомеопат.Непрекъснато се усъвършенства, посещавайки различни курсове и семинари. Всичко това й помага да се справя и с най-заплетените случаи в своята практика. Отзивчивостта й е...
Цвете Стоянова, гр. София

Благодарение на грижите и отношението на д-р Угринова, животът отново може да е прекрасен! Благодаря на целия екип на Фитолек, който винаги ме кара да се чувствам специална и важна. Благодаря, че Ви има! 05.07.2013 г
Надежда Стойлкова - София

До 1 г. на сина ми Никола бяха поставени най-различни диагнози - алергия към белтъка на краве мляко, атопичен дерматит и др.. След започване на хомеопатичното лечение, кожата на детето се изчисти, то не повръща и вече не спазваме никаква диета.
Рафаела Жекова

Много съм доволен от професионализма и качеството на обслужване, на които станах свидетел в хомеопатичен център "Фитолек".
Иван Кръстев

Синът ми бе с поставена диагноза бронхиална астма от 3 годишната си възраст. Посещаваме д-р Мариян Иванов от 4 г.. През всичките тези години детето разреди епизодите на кашлица и задух, няма нощни пристъпи и много рядко боледува. Мога да кажа, че е напълно оздравял. Благодаря!!!
Моника Павлова

Със сина ми идваме при д-р Иванов от 5 години. Пред антибиотиците, инжекцийте и "Вентолин" за алергия и астма избрахме хомеопатичните препарати и опита на д-р Мариян Ианов в комбинирането им. Благодарна съм за знанията, които е придобил и които с такава лекота прилага. Нека Господ да му дава здраве, дълъг живот и нови...
Ани, Ангел и Александър Томови

Повече от половин година посещавам медицинския център и съм много доволна. Всички тук са много внимателни и са големи специалисти. Бях много зле с нервната система, имах такива симптоми и нервни кризи, който ме караха да мисля, че всеки момент ще умра. Бях отчаяна и изпаднала в депресия. Благодарение на д-р Мариян Иванов всичко...
Боряна Цветкова - София

„Посещавам МЦ „Фитолек" от 2006 г. Обърнах се за помощ към д-р Мариян Иванов, тъй като дъщеря ни, която тогава беше на 1 година и половина, боледуваше често и за съжаление обикновените вирусни инфекции се развиваха бързо в бактериални и се налагаше антибиотично лечение. Благодарение на грижите на д-р Иванов тя започна да...
Катя Казанджиева

  Огромни благодарности и поклон пред д-р Гурянова! В пълния смисъл на думата тя спаси моята дъщеря Гергана. Загрижеността, професионализмът с точно поставената диагнозата помогнаха на дъщеря ми. Сърдечно БЛАГОДАРЯ!!! Албена Христова, майка на Гергана Тонева 26.04.2014 г  
Албена Христова

Благодарим на д-р Мариян Иванов за доброто отношение и отличните познания в  областите с които се занимава и за доброто което прави на хората, търсещи помощ! С най-искрени благодарности и поздравления!
сем. Добреви

  Здравейте Д-р Иванов, Все се каня да напиша мейл, с който да Ви благодаря и все не намирах време до днес, за което съжалявам. Бих искала да благодаря от името на цялото ми семейство за грижите и вниманието, с което дарявахте майка ми–Милка Трайкова - Петрова, която живя 7 години и се бори с онкологично заболяване. Искам да...
Евелина

В лицето на д-р Русева срещнах ЧОВЕКА!!! И ДОКТОРА!!! Благодаря Ви от сърце!!! 16.08.2014 г гр. Тервел    
Mариана Костадинова

За мен д-р Иванов е образец за лекар! С познанията и вниманието което получава всеки негов пациент. Винаги съм разбирала "личен лекар", като израз да означава лекар, които може да подържа тялото и духът ти здрави, това за мен е мерило за добър лекар. Д-р Иванов благодаря че те има и ми даваш толкова вяра, че нещата могат да бъдат...
В. Георгиева - София

Дъщеря ми Симона е на 5 г. и половина. Преди да дойдем при д-р Мариян  Иванов тя боледуваше по два пъти всеки месец и много често се налагаше да пие антибиотици. Откакто се лекуваме  с хомеопатия тя разреди боледуванията и вече се разболява един до два пъти в годишно. БЛАГОДАРЯ!!!
Светла Иванова

Много сме доволни от д-р Иванов! Благодарим за вниманието и доброто отношение към нас! Карина Велибашева и мама Петя :)
Карина Велибашева
Прочети всички

Нашите партньори

Запиши се за нашия бюлетин!

Научавай полезна здравна информация и бъди информиран първи за най-новите ни предложениия

  • Съглсен съм данните ми да бъдат запазени и използвани за получаване на бюлетин
  • Съгласен съм да получавам информация, свързана с дейността на медицинския център и на работещите в него медицински специалисти