Пон-Съб: 9:30 до 17:30

От нашият опит

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ ПОВИШЕНА НЕРВНОСТ И ЧЕСТИ КРЪВОИЗЛИВИ В РЕТИНАТА

 

ПЪРВИ ПРЕГЛЕД

ПОВОД ЗА КОНСУЛТАЦИЯТА

Касае се за 71- годишен пациент, посетил за пръв път кабинета на 07.02.2000 г по повод на повишена нервност и избухливост, а също и във връзка с чести кръвоизливи в ретината, водещи до прогресивно намаляване на зрението.

Прочети още...

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ СТРЕС И СТРАХОВИ КРИЗИ

Първо посещение.

И. Карлов посети за първи път здравния кабинет по повод на повишена нервност и кризи на страх, сърцебиене, прескачане на сърцето и повишаване на кръвното налягане. Касае се за млад, интелигентен и амбициозен човек, директор на голямо предприятие, чиято работа е свързана с непрекъснат стрес. Преди три години е установен захарен диабет, по повод на който пациентът е на лечение с инсулин – “Инсулатард” 16Е 10Е и това допълнително повишава нервното напрежение и тревожността. Отрича фамилна обремененост.

Прочети още...

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ ТИКОВЕ ТИКОВЕ

 

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ ТИКОВЕ

ПЪРВИ ПРЕГЛЕД

ПОВОД ЗА КОНСУЛТАЦИЯ

А. Варсанов е на 7 години и е доведен в кабинета от своите родители на 15.V. 1998 г по повод на непрекъснато мигане от около месец и половина.

Прочети още...

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ НОЩНО НАПИКАВАНЕ

 

ПЪРВИ ПРЕГЛЕД

ПОВОД ЗА КОНСУЛТАЦИЯТА

Б. Пашов е на 9 години. Той е доведен от родителите си по повод на нощтно напикаване от 4-5 години. Те са забелязали, че най-често детето се напикава около 12 – 1 часа през нощта и то по предимно, когато е студено.

Прочети още...

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ ХЕМОРАГИЧЕН ЦИСТИТ

Д. И. на 21 г. за пръв път е потърсила моята помощ на 06.11.2001 г. по повод на чести цистити с макроскопска хематория, които датират от две години. Почти непрекъснато болната е с оплаквания от тежест в кръста и от повишена температура, която е най-изразена в следобедните часове, когато достига до 37.3 градуса Целзий. По този повод за две години пациентката, по нейни думи, е приемала антибиотици от различни групи повече от 30 пъти. За същия период неколкократно е направила и три месечни курсове с “Уроваксом”, тъй като в стерилната урина всеки път се изолират само бактерии от типа “Ешерихия коли”.

Прочети още...

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ АКНЕ ВУЛГАРИС

ПЪРВИ ПРЕГЛЕД

ПОВОД ЗА КОНСУЛТАЦИЯТА

Първи клиничен случай:

Т.О., на 25 г. посещава за пръв път моя кабинет на 19.09.2003 г. по повод на “акне вулгарис” от дълги години, с периодични ремисии и обостряния, по повод на което е лекувана многократно с антибиотици. Кожата е суха, до нормална по тялото и мазна на лицето. Налице е тенденция към формиране по лицето на пъпки с гнойни връхчета, с обостряне на състоянието през летните месеци и преди менструация.

Прочети още...

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ ЕКЗЕМА

ПЪРВИ ПРЕГЛЕД

ПОВОД ЗА КОНСУЛТАЦИЯТА

К. Марков, на 52 години, посети за пръв път кабинета на 18.07.1998 година по повод на екзема на дланите с 25 годишна давност, лекувана с най-различни видове кортикостероидни препарати без задоволителен или с частичен и временен ефект. Другият повод за посещението е чувството за потиснатост и за вътрешна неудовлетвореност.

Прочети още...

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ АТОПИЧЕН ДЕРМАТИТ

Първо посещение

Х.И. на 2 години и два месеца е доведен за пръв път в моя кабинет от родителите си по повод на атопичен дерматит с обриви и подуване в различни части на тялото. Отоците са с различна локализация – по клепачи, устни, ръчички, крачета и др. Те започнали още от три месечна възраст, поради което детето е почти непрекъснато на лечение с кларитин. Според родителите, ако този медикамент бъда спрян само за няколко дни отново започват обриви и склонност към образуване на отоци. В момента на прегледа липсват кожни обриви и отоци, но детето е на лечение с “Кларитин” по схема.

Прочети още...

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ ПСОРИАЗИС

Първи клиничен случай:

Е. Е. е дете на седем години, което за пръв път е консултирано от лекар хомеопат на 30.04.2002 година по повод на обриви по кожата, появили се през март 2001 година. Най-напред те се появили по тилната окосмена част на главата, а през юни 2001 година обхванали темето, половия член и други области на тялото. След консултация с дерматолози било потвърдено, че се касае за псориазис и било назначено лечение с локални кортикопрепарати (Diprosalic, Elocom) и с Selsun blue. Това довело до изчезване на обривите на мястото на третирането, но едновременно с това се появили обриви по други части на тялото. Обривът по тила не се повлиял изобщо. Майката престанала да използва предписаните мазила, разочарована от незадоволителните лечебни резултати. Това е и поводът тя да направи консултация с лекар хомеопат.

Прочети още...

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ ПОСТВАКСИНАЛНА РЕАКЦИЯ СЛЕД БЦЖ ВАКСИНА

ПЪРВИ ПРЕГЛЕД ПОВОД ЗА КОНСУЛТАЦИЯТА

А. К. на седем години посещава кабинета на 22.03.2002 г. по повод кашлица, която е започнала от вчера и се усилва непрекъснато. Обостря се вечер и през нощта и се провокира от чувство за дразнене в областта на ларинкса. Кашлицата е придружена от хрема, която сутрин е по-гъста и бяложълтеникава на цвят, а през деня става водниста. Детето е мой пациент от близо две години. Боледува сравнително рядко и до сега не е имало сериозни здравословни проблеми. От анамнезата заслужава да се изтъкне фактът, че преди пет дни е направена БЦЖ ваксина по повод отрицателна реакция на Манту. Клиничният преглед не показва никакви отклонения. Детето няма температура и е в много добро общо състояние.

Прочети още...

Какво казват пациентите за нас


Много сме доволни от д-р Иванов! Благодарим за вниманието и доброто отношение към нас! Карина Велибашева и мама Петя :)
Карина Велибашева

„Посещавам МЦ „Фитолек" от 2006 г. Обърнах се за помощ към д-р Мариян Иванов, тъй като дъщеря ни, която тогава беше на 1 година и половина, боледуваше често и за съжаление обикновените вирусни инфекции се развиваха бързо в бактериални и се налагаше антибиотично лечение. Благодарение на грижите на д-р Иванов тя започна да...
Катя Казанджиева

"Има някакъв нов начин на лечение"- каза моята позната преди 16 години когато на разходка в парка споделих с нея,че синът ми (тогава 7 годишен) има диагноза бронхиална астма. Двамата със съпруга ми вече от 3-4 години живеехме с мисълта за това състояние на детето ни и се въртяхме в омагьосания кръг на астматичните пристъпи и...
Стефи Чоева

Много съм доволен от професионализма и качеството на обслужване, на които станах свидетел в хомеопатичен център "Фитолек".
Иван Кръстев

Със сина ми идваме при д-р Иванов от 5 години. Пред антибиотиците, инжекцийте и "Вентолин" за алергия и астма избрахме хомеопатичните препарати и опита на д-р Мариян Ианов в комбинирането им. Благодарна съм за знанията, които е придобил и които с такава лекота прилага. Нека Господ да му дава здраве, дълъг живот и нови...
Ани, Ангел и Александър Томови

Дъщеря ми Симона е на 5 г. и половина. Преди да дойдем при д-р Мариян  Иванов тя боледуваше по два пъти всеки месец и много често се налагаше да пие антибиотици. Откакто се лекуваме  с хомеопатия тя разреди боледуванията и вече се разболява един до два пъти в годишно. БЛАГОДАРЯ!!!
Светла Иванова

Благодарим на д-р Мариян Иванов за доброто отношение и отличните познания в  областите с които се занимава и за доброто което прави на хората, търсещи помощ! С най-искрени благодарности и поздравления!
сем. Добреви

Благодарение на грижите и отношението на д-р Угринова, животът отново може да е прекрасен! Благодаря на целия екип на Фитолек, който винаги ме кара да се чувствам специална и важна. Благодаря, че Ви има! 05.07.2013 г
Надежда Стойлкова - София

  Огромни благодарности и поклон пред д-р Гурянова! В пълния смисъл на думата тя спаси моята дъщеря Гергана. Загрижеността, професионализмът с точно поставената диагнозата помогнаха на дъщеря ми. Сърдечно БЛАГОДАРЯ!!! Албена Христова, майка на Гергана Тонева 26.04.2014 г  
Албена Христова

Синът ми бе с поставена диагноза бронхиална астма от 3 годишната си възраст. Посещаваме д-р Мариян Иванов от 4 г.. През всичките тези години детето разреди епизодите на кашлица и задух, няма нощни пристъпи и много рядко боледува. Мога да кажа, че е напълно оздравял. Благодаря!!!
Моника Павлова

За мен д-р Иванов е образец за лекар! С познанията и вниманието което получава всеки негов пациент. Винаги съм разбирала "личен лекар", като израз да означава лекар, които може да подържа тялото и духът ти здрави, това за мен е мерило за добър лекар. Д-р Иванов благодаря че те има и ми даваш толкова вяра, че нещата могат да бъдат...
В. Георгиева - София

До 1 г. на сина ми Никола бяха поставени най-различни диагнози - алергия към белтъка на краве мляко, атопичен дерматит и др.. След започване на хомеопатичното лечение, кожата на детето се изчисти, то не повръща и вече не спазваме никаква диета.
Рафаела Жекова

Д-р Иванов е вълшебник! Той лекува с едни малки зрънца които вършат вълшебство. Аз съм възрастна жена на 69 г. и от дълги години страдам от алергия. Последните  10 месеца алергията ме притисна много жестоко. Всеки един Божи ден в обриви, сърбежи по цялото тяло с главоболие и безсъние. Но съм имала късмет да попадна на лечението на...
Надежда Минева

  Здравейте Д-р Иванов, Все се каня да напиша мейл, с който да Ви благодаря и все не намирах време до днес, за което съжалявам. Бих искала да благодаря от името на цялото ми семейство за грижите и вниманието, с което дарявахте майка ми–Милка Трайкова - Петрова, която живя 7 години и се бори с онкологично заболяване. Искам да...
Евелина

В лицето на д-р Русева срещнах ЧОВЕКА!!! И ДОКТОРА!!! Благодаря Ви от сърце!!! 16.08.2014 г гр. Тервел    
Mариана Костадинова
Прочети всички

Нашите партньори

Запиши се за нашия бюлетин!

Научавай полезна здравна информация и бъди информиран първи за най-новите ни предложениия

  • Съглсен съм данните ми да бъдат запазени и използвани за получаване на бюлетин
  • Съгласен съм да получавам информация, свързана с дейността на медицинския център и на работещите в него медицински специалисти