Пон-Съб: 9:30 до 17:30

Антицелулитни програми

ЦЕЛУЛИТЪТ - "ИЗКЛЮЧЕНИЕ ОТ ПРАВИЛАТА"

За да може бременната жена  да осигури на плода необходимите му хранителни вещества, дори и в периоди на недостиг на такива, природата е дала на женския организъм енергийни резерви, изразяващи се в мастни тъкани, разположени в областта на ханша, бедрата и хълбоците. Поради факта, че количеството на тази мастна тъкан може да бъде твърде променливо, съединителната тъкан, покриваща тези области, е доста разтеглива.
Когато всичко се развива нормално натрупването на мазнини (липогенезата) и тяхното изгаряне (липолизата) се намират в динамично равновесие и не се стига до целулит. Защо, обаче, целулитът не се подчинява на същите закони за разграждане на мазнините, както обикновената мастна тъкан ?
Когато всичко се развива нормално натрупването на мазнини (липогенезата) и тяхното изгаряне (липолизата) се намират в динамично равновесие и не се стига до целулит. Защо, обаче, целулитът не се подчинява на същите закони за разграждане на мазнините, както обикновената мастна тъкан ?
Установено е, че тъканите засегнати от целулит съдържат голямо количество алфарецептори, които не активират, а блокират разграждането на мазнини. Тогава, вместо да позволи освобождаването на липиди, както е редно, клетката стопира този процес.
Когато  равновесието между липогенезата (натрупване на мазнини ) и липолизата ( освобождаване ) е нарушено, мастните клетки се разтягат прекомерно, за да съберат всички резерви. В определени случаи те могат да увеличат обема си до 100 пъти. Освен това се усилва способността им да улавят захарите. Това натрупване на глюкоза води до втвърдяване на колагеновите нишки, които осигуряват еластичността на кожата. Стига се до образуване на така наречената "портокалова кожа". Неравностите по кожата (т нар. "портокалова кожа") са само външна козметична проява на целулита, който е заболяване предимно на подкожните структури,. Дълбочинните промени в тях са много по - сериозни от външния, чисто козметичен дефект. Кръвоносните съдове, притиснати от уплътнената колагенова тъкан и набъбналите мастни депа, не функционират пълноценно. Затруднена е локалната циркулация на цели участъци от тялото, което усложнява работата на венозната и лимфната системи и обмяната на веществата.Това води до задържане на вода и забавено елиминиране на токсини. Създава се порочен кръг, който води до увеличаване на целулитните натрупвания, които все по - трудно могат да се разнесат.   Целулитните образувания имат своите характерни места по женското тяло - " целулитни зони". Това са коремът, ханшът, бедрата, вътрешната страна на коленете, глезените, мишниците, вратът, брадичката и др..
Най - общо целулитът има пет главни симптома:
-  разстройство на мастната обмяна;
-  мастна задръжка;
-  нарушено локално кръвообръщение;
-  кожна дегенерация;
-  задръжка на течности.
Според статистиката седем от десет жени имат целулит.
За премахване на целулита Оздравителен Хомеопатичен Центьр "ФИТОЛЕК'' e разработил и прилага успешно програма, сьчетаваща определени масажни техники с ултразвук, ароматерапия и хомеопатия. С тази програма видим ефект се постига още след пьрвите 3-4 процедури.

УЛТРАЗВУК

Лечебното действие на ултразвука се използва в много области на медицината, но сравнително отскоро ултразвук се използва за въздействие върху мастните натрупвания по тялото, включително и там, където е налице най-голяма склонност към образуване на целулит. Благотворният ефект на ултразвука в тези случаи се дължи на няколко фактора:

-   Метаболен ефект. Предизвиканите от ултразвуковото въздействие разлики в налягането в клетките и междуклетъчните пространства води до повишена пропускливост на клетъчните мембрани, а съответно и до повишена междуклетъчна обмяна на веществата.
-  Липолитичен (разграждащ мазнините) ефект. Установено е, че ултразвуковото въздействие върху тъканите ускорява разграждането на мастите в клетките (липолиза).
-  Фонофоретичен ефект. Става въпрос за улеснено проникване на биологично активни вещества през кожата под въздействие на ултразвуковите вълни. Това се използва и за подобряване на проникването през кожата на използваните в лечението на целулита антицелулитни гелове. Улесненото проникване на биологично активните субстанции под кожата с помоща на ултразвук се нарича фонофореза. Това явление се използва за постигане на по-дълбоко проникване на антицелулитния гел в засегнатите от целулит тъкани.
МАСАЖ

Редовните масажи, особено в проблемните зони с целулит, стимулират кръвообръщението и лимфообръщението и спомагат за подобряване на обмяната на веществата и за елиминиране от организма на излишните течности и на натрупаните в тъканите отпадни вещества. Особено добър ефект има съчетаването на масаж с ароматерапия. При склонност към целулит и затлъстяване се подбират етерични масла, които проявяват своето действие при проникването им през кожата в организма. За антицелулитна терапия нерядко се използват специални смеси от етерични масла, като в техния състав най-често влизат маслата от канела, джинджифил, лешник, розмарин, гинко билоба и др. По време на масаж от добре подготвен професионалист се осъществява и т.нар. лимфен дренаж, а това е изключително полезно при склонност към целулит.

Какво казват пациентите за нас


За мен д-р Иванов е образец за лекар! С познанията и вниманието което получава всеки негов пациент. Винаги съм разбирала "личен лекар", като израз да означава лекар, които може да подържа тялото и духът ти здрави, това за мен е мерило за добър лекар. Д-р Иванов благодаря че те има и ми даваш толкова вяра, че нещата могат да бъдат...
В. Георгиева - София

Благодарим на д-р Мариян Иванов за доброто отношение и отличните познания в  областите с които се занимава и за доброто което прави на хората, търсещи помощ! С най-искрени благодарности и поздравления!
сем. Добреви

  Огромни благодарности и поклон пред д-р Гурянова! В пълния смисъл на думата тя спаси моята дъщеря Гергана. Загрижеността, професионализмът с точно поставената диагнозата помогнаха на дъщеря ми. Сърдечно БЛАГОДАРЯ!!! Албена Христова, майка на Гергана Тонева 26.04.2014 г  
Албена Христова

Синът ми бе с поставена диагноза бронхиална астма от 3 годишната си възраст. Посещаваме д-р Мариян Иванов от 4 г.. През всичките тези години детето разреди епизодите на кашлица и задух, няма нощни пристъпи и много рядко боледува. Мога да кажа, че е напълно оздравял. Благодаря!!!
Моника Павлова

Дъщеря ми Симона е на 5 г. и половина. Преди да дойдем при д-р Мариян  Иванов тя боледуваше по два пъти всеки месец и много често се налагаше да пие антибиотици. Откакто се лекуваме  с хомеопатия тя разреди боледуванията и вече се разболява един до два пъти в годишно. БЛАГОДАРЯ!!!
Светла Иванова

„Посещавам МЦ „Фитолек" от 2006 г. Обърнах се за помощ към д-р Мариян Иванов, тъй като дъщеря ни, която тогава беше на 1 година и половина, боледуваше често и за съжаление обикновените вирусни инфекции се развиваха бързо в бактериални и се налагаше антибиотично лечение. Благодарение на грижите на д-р Иванов тя започна да...
Катя Казанджиева

В лицето на д-р Русева срещнах ЧОВЕКА!!! И ДОКТОРА!!! Благодаря Ви от сърце!!! 16.08.2014 г гр. Тервел    
Mариана Костадинова

Много съм доволен от професионализма и качеството на обслужване, на които станах свидетел в хомеопатичен център "Фитолек".
Иван Кръстев

За мен , д-р Надежда Гурянова е рядко срещан специалист в България. Тя има прекрасна медицинска подготовка, успоредно с това  е и перфектен хомеопат.Непрекъснато се усъвършенства, посещавайки различни курсове и семинари. Всичко това й помага да се справя и с най-заплетените случаи в своята практика. Отзивчивостта й е...
Цвете Стоянова, гр. София

Със сина ми идваме при д-р Иванов от 5 години. Пред антибиотиците, инжекцийте и "Вентолин" за алергия и астма избрахме хомеопатичните препарати и опита на д-р Мариян Ианов в комбинирането им. Благодарна съм за знанията, които е придобил и които с такава лекота прилага. Нека Господ да му дава здраве, дълъг живот и нови...
Ани, Ангел и Александър Томови

Д-р Иванов е вълшебник! Той лекува с едни малки зрънца които вършат вълшебство. Аз съм възрастна жена на 69 г. и от дълги години страдам от алергия. Последните  10 месеца алергията ме притисна много жестоко. Всеки един Божи ден в обриви, сърбежи по цялото тяло с главоболие и безсъние. Но съм имала късмет да попадна на лечението на...
Надежда Минева

"Има някакъв нов начин на лечение"- каза моята позната преди 16 години когато на разходка в парка споделих с нея,че синът ми (тогава 7 годишен) има диагноза бронхиална астма. Двамата със съпруга ми вече от 3-4 години живеехме с мисълта за това състояние на детето ни и се въртяхме в омагьосания кръг на астматичните пристъпи и...
Стефи Чоева

До 1 г. на сина ми Никола бяха поставени най-различни диагнози - алергия към белтъка на краве мляко, атопичен дерматит и др.. След започване на хомеопатичното лечение, кожата на детето се изчисти, то не повръща и вече не спазваме никаква диета.
Рафаела Жекова

Повече от половин година посещавам медицинския център и съм много доволна. Всички тук са много внимателни и са големи специалисти. Бях много зле с нервната система, имах такива симптоми и нервни кризи, който ме караха да мисля, че всеки момент ще умра. Бях отчаяна и изпаднала в депресия. Благодарение на д-р Мариян Иванов всичко...
Боряна Цветкова - София

Много сме доволни от д-р Иванов! Благодарим за вниманието и доброто отношение към нас! Карина Велибашева и мама Петя :)
Карина Велибашева
Прочети всички

Нашите партньори

Запиши се за нашия бюлетин!

Научавай полезна здравна информация и бъди информиран първи за най-новите ни предложениия

  • Съглсен съм данните ми да бъдат запазени и използвани за получаване на бюлетин
  • Съгласен съм да получавам информация, свързана с дейността на медицинския център и на работещите в него медицински специалисти